Trainingsgroepen

Binnen de Handbalschool werken we op vier niveau’s:

C-groep

De C-groep is bedoeld voor handballers en handbalsters die naast de training bij de eigen vereniging extra willen trainen en opgeleid willen worden bij Handbalschool NH.

Topgroep B

Deze groep is bedoeld voor deelnemers die het basisniveau van de opleiding van Handbalschool NH beheersen.

Topgroep A

In Topgroep A trainen deelnemers die de ambitie en het talent hebben om naar de Topklas door te stromen.

Topklas

De Topklas is bedoeld voor de deelnemers die bij het RTC trainen of kans hebben voor het RTC geselecteerd te worden.

De Handbalschool heeft gespecialiseerde trainers in dienst om keepers te trainen. Spelers van tien jaar en ouder zijn welkom bij de Handbalschool Noord-Holland.

Voorafgaand aan het seizoen is er met name voor nieuwe leden een aparte scoutingsdag. Tijdens deze dag wordt door de trainers gekeken in welke groep een speler het beste kan starten. Gedurende het seizoen is het mogelijk om door te stromen naar een andere groep.

Spelers kunnen zich aan het begin van het seizoen aanmelden, maar dit kan ook tijdens het seizoen. Zie verder onder ‘proeftraining’.

In samenwerking met het NHV maken alle deelnemers gebruik van het NHV Talent Volg Systeem (TVS). Iedereen meldt zich via TVS af voor trainingen en naarmate een deelnemer stappen in zijn of haar ontwikkeling zet wordt ook meer informatie in TVS opgeslagen. Dit alles volgens de richtlijnen van het NHV.