Trainingsgroepen 2017-2018 en samenwerking met RTC Noordwest

Zaterdag  24 juni was de ‘scoutingsdag’  van NHV-Handbalschool NH in Alkmaar. Op basis van de individuele ontwikkeling van het afgelopen seizoen en/of deze training is beoordeeld in welke groep  iedere deelnemer(ster)  geplaatst is.Degenen die niet hebben deelgenomen aan deze dag  zijn voorlopig onder voorbehoud ingedeeld.

Het NHV start het komend seizoen in Alkmaar een RTC-groep (“RTC Noordwest”) die volledig onder verantwoordelijkheid en regie van het NHV komt te staan. De trainingen van deze groep beginnen medio oktober en staan onder leiding van een door het NHV aan te wijzen trainer en zijn staf.

De coördinator talentontwikkeling van het NHV is in overleg met het bestuur van Handbalschool NH over de locatie (Alkmaar), het trainingsmoment (doordeweeks in de ochtend) en de verdere organisatie. Deze trainingen zijn alleen voor de spelers en speelsters  die  door het NHV voor het RTC worden geselecteerd. Dit zijn in elk geval degenen die aan de scoutingsdag van het NHV hebben deelgenomen, zowel de geselecteerden als de afvallers.

De training bij  RTC  Noordwest is een extra training bovenop de training bij de NHV Handbalschool NH en de komt. Een voorwaarde voor deelname aan het RTC is dat zowel bij het RTC (doordeweeks) als de Handbalschool (zaterdagochtend) getraind wordt.

Wij begrijpen dat deze ontwikkeling tot vragen leidt. Zodra er vanuit het NHV meer duidelijkheid  is,  zullen wij deelnemers en ouders verder informeren. We hebben, onder voorbehoud, een informatiebijeenkomst op zaterdagochtend 16 september a.s. gepland.

Vanwege de komst van een RTC o.l.v. het NHV hebben we de hoogste groep van de handbalschool de ‘Topklas’ genoemd. De Topklas bestaat in elk geval uit het RTC en wordt aangevuld met handbalsters en handballers die de potentie hebben om te worden geselecteerd voor de NHV-scoutingsdagen van 2018.

De groepen binnen de NHV handbalschool NH zijn:

  • Topklas
  • Topgroep A
  • Topgroep B
  • Opleidingsgroep(en)

Topklas:

De trainingen starten op 23 september in de Meent te Alkmaar.

De kosten voor de Topklas bedragen  250,- euro.

Kosten deelname RTC van het NHV komen voor rekening van het NHV.

 

Topgroep A

De trainingen starten op 23 september in de Meent te Alkmaar.

De kosten voor de Topgroep A bedragen  225,- euro.

 

Topgroep B

De trainingen starten op 30 september in sporthal de Molentocht te Schagerbrug.

De kosten voor de Topgroep B bedragen  200,- euro.

 

Opleidingsgroep

De trainingen starten op 7 oktober in sporthal de Molentocht te Schagerbrug.

De kosten voor de opleidingsgroep bedragen 175,- euro.