Scouting beachhandbal

We ontvingen een bericht van het NHV, 25 februari 2018.

Graag aandacht voor bijgaande uitnodiging voor de scouting van BeachHandball selecties U16. Deze is bestemd voor meisjes en jongen geboren in 2002/2003/2004.

Op zaterdag 10 maart en zondag 11 maart 2018 vinden de scoutingsdagen voor de nationale Beach Handball U16 selecties plaats. Ambitieuze en talentvolle Beach Handballers, geboren in 2002, 2003 of 2004, kunnen zich vanaf nu opgeven voor deze scoutingsdagen om zo te proberen een plaats in de eerste voorselectie van het nationaal Beach Handball team te bemachtigen.

Zowel nationaal als internationaal maakt Beach Handball een razendsnelle ontwikkeling door. Bij de E.K’s en W.K’s van de afgelopen jaren bleek de sport een stormachtige ontwikkeling door te maken en ware publiekstrekker te zijn. Daarnaast heeft de International Handball Federation (IHF) besloten dat vanaf 2018 Beach Handball een plaats krijgt op de Youth Olympic Games als één van de stappen om Beach Handball op termijn het programma van de Olympische Spelen te krijgen.

Gezien deze ontwikkelingen kon en kan het Nederlands Handbal Verbond (NHV) niet achterblijven in deze attractieve spectaculaire port en is daarom gestart met nationale selecties Beach Handball voor heren en dames. Onze nationale Beach Handball U18 selectie meiden is zich na 2 Europese Kampioenschappen en een zilveren medaille op de W.K. van 2017 aan het voorbereiden voor die Y.O.G. in Argentinië in oktober8 van dit jaar. Zij hebben zich formeel al gekwalificeerd en wachten met spanning de beslissing over uitzending van NOC*NSF af..

Bij de mannen is de internationale concurrentie vaak groter, maar onze jongens U17 horen op dit moment wel bij de beste 10 ploegen van Europa (9e plaats).
Een van de echt mooie dingen bij Beach Handball is dat de jongens en meiden elkaars fans kunnen zijn, want veel internationale toernooien (ook EK’s) worden georganiseerd voor meiden- én jongensteams op dezelfde plaats en tijd. Dar draagt zeker bij tot goede prestaties.

Dit jaar gaan we dus weer starten met een jongens- en meisjesselectie U 16 (onder 16 jaar)
Tijdens de scoutingsdagen zullen diverse testen worden gehouden om de spelers en speelsters met het grootste talent en de beste Beach Handball vaardigheden te vinden. Na de scoutingsdagen zullen er per categorie ongeveer 20 speelsters en spelers worden geselecteerd om met het uitgezette traject te starten.

Ben jij die ambitieuze Beach Handballer en ben je van mening de kwaliteit en motivatie te hebben om in de nationale Beach Handball U16 selectie te komen, reageer dan uiterlijk vrijdag 2 maart 2018 via dit formulier.

Mocht je al eerder geselecteerd zijn voor de indoor-selectie dan wordt er van je verwacht dat je jouw keuze kenbaar maakt aan de coaches.
De scoutingstrainingen voor de jongens vinden op beide dagen plaats van 10.00 – 12.00 uur en voor de meisjes van 12.30 – 14.30 uur. De locatie is Parkzicht Raamsdonksveer, Parklaan 1, 4941 BA Raamsdonksveer.

Mochten over bovenstaande vragen of opmerkingen zijn, dan kan er gemaild worden naar beachhandball@handbal.nl. Alle verenigingen zijn door middel van een nieuwsbericht op de hoogte gesteld van dit project.