Samenwerking Handbalschool NH met NHV Toplijn

Vanaf het seizoen 2021-2022 trainen de beste handballers en handbalsters bij de NHV Toplijnselecties. De NHV Toplinselecties vervangen de Regionale Trainingscentra (RTC’s) en vallen rechtstreeks onder het NHV.  Elke NHV Toplijn is verbonden aan een NHV ToplijnHandbaschool,

De coördinator talentontwikkeling van het NHV, en de trainer van de NHV Toplijn, George Dekeling, overleggen regelmatig met trainers en bestuur van Handbalschool NH.

Het beleid van het NHV is erop gericht dat uitsluitend deelnemers van handbalscholen geselecteerd worden voor de NHV Toplijn.

De trainingen van de NHV Toplijn zijn extra trainingen, naast de trainingen bij de NHV Handbalschool NH en/of de eigen vereniging .

Deelnemers van de NHV Toplijn, aangevuld met deelnemers van de Topklas van Handbalschool NH, kunnen worden geselecteerd voor de NHV-scoutingsdagen, van waaruit de selectie van nationale jeugdteams plaatsvindt. Voor het NHV is dit de enige route om geselecteerd te kunnen worden voor een nationale jeugdselectie.

Uitsluitend deelnemers aan NHV Topijn-trainingen ontvangen een NOC*NSF talentstatus.

Voor meer informatie, zie hier