Nieuwsbrief Mei 2020

Onze Handbalschool NH is net als de andere handbalscholen van het NHV alweer geruime tijd gesloten vanwege het Covid-19 virus.

Geen versoepeling binnensport
Op 22 april jl. ontvingen we van de coördinator Talentontwikkeling van het NHV, Pierre Jansen, de richtlijnen naar aanleiding van de verruiming van de lockdown (21 april).

“> Handbalacademie, nationale (jeugd)selecties, RTC’s en Handbalscholen mogen nog niet starten

> Tot 20 mei geen topsport

> Geen evenementen tot 1 september (,,,)”

We hadden de stille hoop dat op 21 april jl. de handbalscholen meer mogelijkheden zouden krijgen om de trainingen (gedeeltelijk) te hervatten. De versoepeling heeft jammer genoeg, maar begrijpelijk, uitsluitend betrekking op de buitensport.

Misschien na 20 mei a.s. trainen?
Wellicht dat we na 20 mei a.s. de mogelijkheid krijgen de trainingen weer op te pakken.

Voor de Topklas, Topgroep A en Topgroep B zou dat betekenen dat er dan nog op de volgende data getraind kan worden:

  • 23 mei
  • 30 mei
  • 6 juni
  • 13 juni
  • 20 juni

Opleidingsgroep: extra trainingen indien mogelijk
Voor de Opleidingsgroep is de laatste training op 20 mei gepland en daarmee zou het   seizoen voor hen op dit moment al geëindigd zijn. In overleg met de trainers is besloten om ook de Opleidingsgroep, als de regelgeving dat mogelijk maakt, op bovenstaande dagen te laten trainen. Indien mogelijk willen we ook de woensdagavond training van de Opleidingsgroep laten doorgaan.

Contributie
Het bestuur heeft het voornemen de door de lockdown vervallen trainingen, zoveel als mogelijk is, te verrekenen met de bijdrage van seizoen 2020-2021. Het exacte bedrag kan vanzelfsprekend pas na afloop van het seizoen vastgesteld worden.

Thuis-oefeningen
Nu je de komende maand niet bij Handbalschool NH en je vereniging kunt trainen betekent het niet dat je helemaal niets kunt doen. Onze trainer Martin Kuitert heeft op zijn website (mksports.nl) en facebookpagina filmpjes met verschillende oefeningen staan. 

Oefeningen Martin Kuitert    (scroll naar beneden) 


Het NHV publiceert op facebook ook diverse  filmpjes met trainingsoefeningen, bijvoorbeeld die van Noah van Wieringen en Zoë Sprengers.  Zij zijn beiden lid van de HandbalAcademie en bezig met de cursus Handbaltrainer 2. In het kader daarvan hebben zij deze video gemaakt als een praktijkopdracht voor deze cursus
Oefeningen op facebook NHV

Trainers volgend seizoen
Het bestuur heeft met de trainers afgesproken om in de periode na de laatste training het seizoen met elkaar te evalueren. We zijn verheugd nu al te kunnen meedelen dat alle trainers hun medewerking voor het volgende seizoen hebben toegezegd. 

We wensen alle leden van Handbalschool NH en hun ouders sterkte in de komende weken en blijven hoop houden dat we het seizoen met een aantal trainingen kunnen afsluiten.

Maar boven alles, blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan van Nuland

Voorzitter Handbalschool NH.