Nieuwe maatregelen kabinet, 27/9

Naar aanleiding van de nieuwe anti-Corona maatregelen van het kabinet is het bestuur benaderd door de beheerders van De Meent (Alkmaar) en de Molentocht (Schagerbrug). 

Eerst het goede nieuws: We zijn erg blij dat de trainingen gewoon door kunnen gaan. Maar er zijn ook een aantal beperkende maatregelen die genomen moeten worden.

Voor de komende drie weken: 

  • De kantines en tribunes zijn gesloten. Kijken naar de trainingen is helaas niet meer mogelijk. 
  • Ouders mogen – indien nodig – kort mee om hun (jonge) kinderen naar de kleedkamer te begeleiden. Daarna gelijk weer naar buiten.
  • Ouders/begeleiders dienen buiten (niet in de sporthal) te wachten op hun kinderen.
  • Ouders/begeleiders mogen gebruik maken van de toiletten in de sporthal. Daarna gelijk weer naar buiten.

Het organiseren van trainingen is alleen mogelijk als iedereen zich aan deze maatregelen houdt. Zowel de beheerders als de trainers zullen hierop toezien.

De Meent en de Molentocht

Volgens de beheerder van de Meent in Alkmaar is het mogelijk om iets te drinken te halen in de omgeving, bijvoorbeeld in de McDonalds. Bij de Molentocht in Schagerbrug is dat lastiger en daarom bekijkt de beheerder of hij ervoor kan zorgen dat buiten de sporthal koffie en thee verkrijgbaar zijn. Het is op dit moment niet zeker of dat lukt. 

Informatie/wijzigingen:
We merken dat de beheerders hun uiterste best doen om de negatieve effecten op te vangen. We houden uiteraard contact met ze. Via de site en de mail houden we jullie vervolgens op de hoogte. Als bestuur begrijpen we dat bovenstaande maatregelen vervelend zijn. Maar we rekenen op jullie medewerking. Alleen dan kunnen de trainingen gewoon doorgaan.

De beheerder van de Molentocht in Schagerbrug heeft een flyer gemaakt met suggesties om de wachttijd tijdens de training op een leuke en/of nuttige manier door te brengen. Klik hier voor de flyer,